Japanse messen-set Elegance

Bij VDN bieden wij onze klanten innovatief en kwaliteitsvol keukengerief. Zo is onze collectie keukenmessen vervaardigd uit hoogwaardige materialen en blijven ze met onze wetstenen bijzonder lang scherp.

Een van onze paradepaardjes wanneer het op messen aankomt is de Elegance collectie. Deze collectie messen uit Japans staal zijn geschikt voor zowel professionele chefs als hobby koks die graag met goed gereedschap in de keuken staan.

De messen in de Elegance serie bevatten een kern van roestvrij VG-10-staal en werden gesmeden door echte ambachtslieden met een passie voor hun werk. Daarnaast bevinden er zich om deze roestvrijstalen kern niet minder dan 66 lagen sierlijk Japans damaststaal.

Daarnaast heeft VDN ook nagedacht over het ontwerp van de messen. Zo loopt het mooie damaststaal over in een designer handgreep uit een composiet van linnen en kunsthars. Daarnaast zorgen drie klinknagels er ook voor dat het heft en het lemmet stevig met elkaar verbonden zijn.

Omdat onze messen gemaakt zijn met een kern van roestvrijstaal en daarop 66 lagen van mooi Japans damaststaal gelegd zijn, roesten onze messen niet. Daarnaast heeft het mes een prachtig Tsunami Rose Damascus patroon.

Wat volgt is alvast een overzicht van de messen verkrijgbaar in onze Elegance collectie.

Het Elegance Utilitymes 

Een Utilitymes is een mes dat overal in de keuken ingezet kan worden. Je kan er bijvoorbeeld fruit en groenten mee snijden, maar evengoed makkelijk en snel een verpakking mee openmaken of een worstje mee doorsnijden.

Zoals de naam het al verklapt is het utilitymes erg handig in de omgang en kan het voor alles en nog wat gebruikt worden. Dit utilitymes is speciaal ontworpen om een hele resem taken perfect uit te voeren en zal zonder twijfel een van de meest gebruikte messen worden in jouw keuken.

Utilitymessen zijn een mix tussen snij- en schilmessen. Ze hebben scherpe randen en zijn over het algemeen net wat langer dan een schilmes.

Het Elegance Utilitymes is daarnaast ook vlijmscherp en wordt best onderhouden met een van onze praktische noch mooie wetstenen.

Het Utilitymes in de Elegance serie is 23 centimeter lang met een lemmet van 13 centimeter.

Vdn utility keukenmes

Het Elegance Vleesmes

Het Elegance vleesmes werd ontworpen om op een snelle en efficiënte manier vlees te snijden. Zo kan je met het Elegance vleesmes niet enkel een filet doorsnijden voor je hem in de pan gooit, je kan eveneens een gebraad dat net uit de oven komt met ons vlijmscherpe vleesmes aansnijden.

Net zoals onze andere messen heeft het Elegance vleesmes een kern van roestvrijstaal met 66 lagen Japans damaststaal erom heen.

Het vleesmes is 32 centimeter lang met een lemmet van 18 centimeter.

Vdn vleesmes

Het Elegance schilmes 

Een schilmes is een van de meest belangrijke messen in de keuken en voor vele chefs het tweede belangrijkste mes naast het koksmes. Het schilmes is een mesje ontworpen om op een snelle en efficiënte manier groenten en fruit te schillen en te ontpitten.

Soms is het koksmes te groot om delicate taken met precisie uit te voeren. Daarom gebruikt met een licht en klein schilmesje.

Het Elegance schilmes werd speciaal ontwikkeld om zowel compact als licht te zijn. Daarbij hebben we ook gekeken naar hoe het schilmesje in de hand ligt om een mooi, universeel schilmes op de markt te brengen.

Het schilmes in onze Elegance serie is 20 centimeter lang en heeft een lemmet van 10.5 centimeter. Op die manier kan je zowel een appel schillen als makkelijk een mango ontpitten.

Vdn schilmes

Het Elegance Santokumes 

Een Santokumes is een vrij universeel mes naar Japans ontwerp. Dit mes heeft onderaan een rechte kant en een minder scherpe punt waardoor het een pak veiliger is om een Santokumes te gebruiken in de keuken.

Daarnaast zijn wij er ook fier op dat ons Santokumes erom bekend staat erg scherp te zijn. Zo is ons Santokumes erg geschikt voor het snijden van erg dunne schijfjes vlees, vis, groenten of fruit en is het wijde lemmet erg geschikt voor het handig opscheppen van jouw gesneden ingrediënten.

Ons Santokumes is 31 centimeter lang en heeft een lemmet van 19 centimeter.

Vdn san

Het Elegance Koksmes 

Ons Elegance koksmes mag niet ontbreken uit je keuken. Een koksmes is het belangrijkste mes in iedere keuken juist omdat het zo universeel is.

Een koksmes is multifunctioneel en kan uitermate goed presteren bij heel wat verschillende keukentaken. Net als een Santokumes kan je met een koksmes makkelijk groenten, fruit, vlees en vis snijden. Toch is er een verschil wanneer het op snelheid aankomt. Een koksmes heeft namelijk een zekere kromming onderaan het mes waardoor je een snelle op en neerwaarts rollende beweging kan maken.

Het koksmes in de Elegance serie 32.5 centimeter lang en heeft een lemmet van 21 centimeter.

Vdn koksmes