Heb jij al een Japans mes in de keuken?

Wanneer je op zoek bent naar het beste mes voor in de keuken, kom je al snel bij een Japans mes terecht. Maar wat is een Japans mes precies? Hoe zit het met de geschiedenis? Hoe zorg je ervoor dat je mes vlijmscherp blijft? Wij geven je graag antwoord op al deze vragen. Lees verder en bestel de beste messen online. Voor je het weet staan ze te schitteren in je keuken!

Koksmes damaststaal elegance vdn

Wat is een Japans mes precies?

Een Japans mes, wat is dat eigenlijk? Onze Japanse koksmessen zijn vervaardigd uit staal van de hoogste kwaliteit. De messen bevatten 67 lagen van zowel hard als zacht staal, met een krachtige VG-10 kern. Een Japans mes is vlijmscherp waardoor je snijtechnieken naar het hoogste niveau worden getild. Je zult het zelfs terugzien in de kwaliteit van je gerechten. Een Japans mes hoort in iedere keuken thuis, zowel van hobbykoks als professionele koks. In de VDN Elegance serie vind je een fileermes, koksmes, santokumes, schilmes en vleesmes van damaststaal. Neem eens een kijkje bij de messen of bekijk de complete set.

De geschiedenis van het Japanse koksmes

Het Japanse keukenmes kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot eeuwen geleden. De oorsprong van deze messen is te herleiden naar het zwaardensmidswerk van de legendarische Japanse zwaardmeesters in de vroege middeleeuwen. Deze vaklieden pasten hun ambachtelijke vaardigheden aan om keukenmessen te vervaardigen, waarbij ze dezelfde principes van precisie, scherpte en vakmanschap toepasten die ze hanteerden bij het smeden van zwaarden. Door de eeuwen heen heeft de Japanse keukenmessenindustrie zich verder ontwikkeld en verfijnd, resulterend in een breed scala aan messen met verschillende vormen en functies. Tegenwoordig worden Japanse keukenmessen wereldwijd gewaardeerd vanwege hun uitzonderlijke scherpte, duurzaamheid en schoonheid, en ze blijven een essentieel instrument voor zowel professionele chef-koks als hobbykoks.

Zorg goed voor je messen

Een prachtig Japans mes gooi je niet zomaar in iedere lade van je keuken. In de besteklade zullen de messen tegen elkaar botsen en snel bot worden. Ga daarom voor een messenblok of messenhouder. Daar kun je jouw messen veilig in opbergen. Zo blijven ze scherp en zijn ze altijd binnen handbereik. Omdat messen altijd slijten, zijn wetstenen ook onmisbaar in je keuken. Hiermee kun je jouw messen slijpen zodat ze weer vlijmscherp worden. Er zijn verschillende soorten wetstenen beschikbaar.

Bestel alles voor de keuken online

Bij VDN vind je de beste producten voor in je keuken. Spreekt een Japans mes jou wel aan? Dan hebben we goed nieuws, want je kunt deze messen voordelig aanschaffen in onze webshop. Normaal zijn de messen erg prijzig, maar bij ons profiteer je van scherpe prijzen. Wij bestellen de messen namelijk rechtstreeks van A-producenten zonder tussenkomst van een leverancier. Ben je toch niet helemaal tevreden? Retourneer de messen binnen 30 dagen helemaal gratis. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.