Leer hoe je koffie zet met een French Press

Cafetière vdn
Cafetière vdn

Een van de meest populaire manieren om koffie te zetten is met een French Press. Deze methode produceert een rijke, volle smaak die je gewoon niet kunt krijgen van een ander soort koffiezetapparaat. Als je graag meer wilt weten over hoe je dit apparaat gebruikt, lees dan verder!

Koffie zetten met een French Press

  1. De eerste stap is het afmeten van de juiste hoeveelheid gemalen koffie. Je wilt een verhouding van ongeveer twee eetlepels per kopje water (240 ml), maar je kunt experimenteren met wat het beste werkt voor je eigen smaak.
  2. Giet dan het heet water op de gemalen koffie en laat het ongeveer vier minuten trekken.
  3. Duw daarna de filter van de French Press langzaam naar beneden, zodat hij al het gruis naar beneden drukt.
  4. Als je dit is gedaan kun je de koffie inschenken.

Waarom koffie zetten met een cafetiére?

Koffie gezet met een Franse pers is van hoge kwaliteit en vol rijke smaak. Hij is ook minder zuur dan de meeste andere soorten koffie, waardoor hij gemakkelijker is voor je maag.

Als je koffie wilt zetten die geweldig smaakt, probeer dan dit slimme apparaat te gebruiken!

Wat is het verschil tussen een Cafetiére en een French Press?

Cafetiere is een ander woord voor French Press. Een cafetiere en een French Press is dus hetzelfde. Andere benamingen voor de French Press zijn press pot, coffee press en ‘coffee plunger’.

French Press kopen

Wil je een French Press kopen? Bij VDN ben je op het juiste adres. Bekijk de french presses in onze webshop. De French Press van VDN is dubbelwandig. Zo blijft de koffie extra lang warm.

Wil je ook in het glas de koffie extra lang warm houden? Kijk dan naar dubbelwandige koffieglazen. Hiermee heb je ook langer warme koffie zonder dat het te heet aanvoelt voor je handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *